lauantai 13. maaliskuuta 2010

Fallet med den försvunna tjänsteflickan

Tämän arvostelun kirjoitan suomeksi, siitä huolimatta, että luen paljon ruotsinkielellä. Blogimme nimikin jo taitaa edellyttää suomenkielistä bloggausta kirjoista.



Tarquin Hall: Fallet med den försvunna tjänsteflickan (Forum 2009)

Luin melko kauan (liian kauan?) tätä dekkaria. Tarina oli niin värikäs ja herkullinen, hieman jopa hengästyttävä.Piti hidastella! Huomasin, että virnistelin tätä lukiessani.

Tarinan päähenkilö on Vish Puri intialainen hyvin huomaamattomasti toimiva yksityisetsivä. Tarina sijoittuu tämän päivän Intiaan, itseasiassa Delhiin.

Mitä pitemmälle luin dekkaritarinaa, sitä enemmän minua kiehtoi itse Vish Puri. Vai viehättikö minua sittenkin vielä enemmän hänen topakka vaimonsa?

Juoni tässä kirjasssa on perinteinen. Erästä miestä syytetään palvelustytön murhasta, jonka hän kiistää tehneensä. Todistaakseen tämän on Vish Purin löydettävä tämä palvelustyttö, joka on kadonnut kuin tuhka tuuleen. Löytyykö? Mikä on tarinan juju? En paljasta, sinun luettava tämä itse. Kieli on helppoa ja luulen, että sinäkin, jonka ruotsinkieli on ruosteessa, voit tykätä tästä kirjasta, vaikka lukuvauhtisi olisikin hitaampi.

Yksi asia minua viihdytti myös erityisesti: Vish Purin avuliaat ja ovelat apurit olivat mielenkiintoisia henkilöitä ja heillä oli vallan hauskat peitenimet.

http://tarquinhall.com/ (kirjailijan kotisivu)