lauantai 17. huhtikuuta 2010

E-kirja ja lukulaite



Tämä on BeBook elektronisten kirjojen lukulaite. E-kirjoja voi lainata Helmet-verkkokirjastosta! Kohta puoliin ihan hetken kuluttua lukulaitetta voi lainata ainakin Espoon Sellon kirjastosta ja Entressen kirjastosta . Laitteen laina-aika on 7 päivää.

Tuosta kuvasta ei tullut oikein tarpeeksi terävää, jotta voisit nähdä mitä siinä lukee, mutta vika on minun eikä laitteiden (skanneri ja lukulaite). kirja jonka latasin tähän itselleni luettavaksi on Kirjan matka tekijöiltä lukijoille : puheenvuoroja kotimaisen kaunokirjallisuuden luomisen ja lukemisen ehdoista 2000-luvulla / toimittanut Tarja-Liisa Hypén [Tampere] : Tampere University Press , 2007.


Ai niin, unohdin ihan kertoa miltä laite tuntuu. Noh, se tuntuu oikein mukavalta. Se toimii melkein paremmin kuin pino kirjoja silloin kun menen matkoille. Helppo kantaa mukana ja tosi hyvä kun tekstin kokoa voi säätää. Siinä on kestävät akut ja sitten tuo kirjanmerkki homma on kiva. Voin jatkaa selailematta ja pläräilemättä siitä mihin viimeksi jäin, eikä kirjanmerkki ole kadonnut mihinkään sillä aikaa. Juu, ja junalippunikaan ei ole hukkunut sinne kirjan väliin :D. Konduktöörisetä on iloinen kun leimaamiseen ei men aikaa Raisan hakiessa sitä leimattavaa kirjan lehtien välistä.

1 kommentti:

Panu kirjoitti...

Hienoa, että kirjastoalan ammattilaiset kirjoittavat e-kirjoista. Aihe on vähintänkin kiinnostava! Toivottavasti näitä juttuja tulee lisää jatkossa.

Proosaa ja protokollia -blogissa on käynnissä sähköisten kirjojen lukulaitteiden testi. Ensimmäisenä testissä Onyx Boox 60:

http://sahkoinenkirja.wordpress.com/2010/05/06/lukulaitteet-testissa-osa-1-onyx-boox-60/

Blogissa myös paljon muuta sähköisistä kirjoista.

Ja osoitteessa http://www.sahkoinenkirja.fi kattava tietopaketti e-kirjoista.