keskiviikko 19. toukokuuta 2010

UUDET HYLLYPAIKAT !


Muistatteko vielä kirjanäyttelyn Sellon kirjaston aulassa kevättalvella? Laitoimme silloin esille erilaisia kaunokirjallisuuden lajityyppejä eli genrejä. Samalla kysyimme teiltä asiakkailta pienen kyselyn avulla, mitä uusia lajityyppejä haluaisitte mieluiten nähdä laitettavan omille hyllypaikoilleen, erilleen yleisestä kaunokirjallisuudesta. Vastauksia tuli mukavan paljon, kiitokset vielä kaikille vastanneille! Kyselyssä nousi esiin neljä uutta lajityyppiä, jotka saivat selvästi eniten kannatusta. Nyt kesän kynnyksellä olemme saaneet toteutettua toivomuksenne ja laittaneet nämä neljä suosituinta uutta lajityyppiä omille hyllypaikoilleen.

Uudet hyllypaikat ovat:

KLASSIKOT -> Hyviä kirjoja jotka eivät vanhene! Sekä kotimaisia että ulkomaisia kirjailijoita. Perinteisten klassikoiden lisäksi myös moderneja klassikoita, erotat ne tarran väristä kun tulet hyllyn luo. Soveltuu myös klassikkolukemista etsiville lukiolaisille!

NOVELLIT -> Lyhyestä virsi kaunis, myös sanataiteessa. Mikäpä sen mukavampaa kuin lukea kokonaisia tarinoita yhdeltä istumalta, vaikka junassa tai pihatuolissa.

HISTORIALLISET ROMAANIT -> Jännittäviä seikkailuja ja koskettavia kohtaloita historian havisevilta lehdiltä: 1800-luvulta, keskiajalta tai vaikka antiikista! Elettiin sitä ennenkin, vai mitä?

ELÄMÄKERTAROMAANIT -> Tosipohjaisia elämäntarinoita kaunokirjallisuuden keinoin kerrottuna. Elämyksellisesti, juonellisesti, inhimillisesti.. Samastu ja ihastu!

Tervetuloa tutustumaan ja löytämään lukemista!

PS. Asiakaskyselyssä tuli esiin myös huoli, että erillisten hyllypaikkojen perustaminen vaikeuttaa tietyn kirjan löytämistä, kun ei tiedä mistä hyllystä sitä pitäisi etsiä. Tiettyä kirjaa etsiessä kannattaakin aina tarkistaa sen sijainti Helmet-tietokannasta (www.helmet.fi). Jos etsitään vaikkapa Waltarin Sinuhe egyptiläistä ja sen sijainti on Helmetin mukaan 2.4 WAL, se tarkoittaa että kirja löytyy yleisen kaunokirjallisuuden hyllyistä tekijän sukunimen kohdalta aakkosjärjestyksessä. Jos taas sijainti on Helmetin mukaan vaikkapa 2.4 KLASSIKOT, kirja löytyy klassikkohyllystä, edelleenkin tekijän sukunimen kohdalta aakkosjärjestyksessä. Voit myös aina pyytää apua kirjojen löytämiseen kaunokirjallisuusosaston Kysy-tiskiltä (aulassa) tai muilta kirjaston työntekijöiltä!

Ei kommentteja: